Ana içeriğe atla

Dil, finans ve özbilinç.


Merhaba,


Türkiye'de kırk milyon site var. Bu sitelerin dokuz milyonu aktif durumda. Bu sitem alexa traffic ( Abd menşeeli ) değerlemesine göre Türkiye'de 15.895 inci sırada. Bu tabiki önemli değil. Fakat sitedeki yazıların iyi, kötü okunduğunu göstermekte bu sıralama. Tabiki başka kriterlerde var.
Ülkemizde finans konusu son derece yeni. Bu konuda üst düzey bir bilinç ve bilgi birikimi oluşturmak en büyük isteğİm. Bu siteyi açma ve yazma nedenim bu. Küreselleşme gerçektir ve asla durmayacaktır. Sadece yürütücü ülkeler değişecektir.
İşte bu açıdan bir halkın varlığı artık sadece diline sahip olmasına bağlı değildir. Finansal konularda kurumlaşmış bir özbilinç oluşturulması ve bilgi üretilmesi zorunluluğu vardır. Stratejik açıdan bu çizgi son derece önemlidir. Daha doğrusu en önemlisidir. Dilinizin ekonomide yaşamasıda buna bağlıdır. Aksi takdirde bir süre sonra dilinde ekonomiden koptuğunu görebiliriz. Görürüz. Bu konuda tv kanallarındaki ekonomi oturumlarına baktığınızda, seyrettiğinizde  durumun vahametini açıkça görürsünüz.
Peki nasıl ?.
Bu ideali gerçekleştirmek için öncelikle kimlikli bir sermaye sınıfına ihtiyaç var. Var olduğunu varsayalım. Bahsettiğim bir sınıf varsa devlet de doğal olarak kimlikli olacaktır. Eğer böyle bir sınıf yoksa iş devlete düşer. Ama. İlk sorumlu ailelerdir. Ailelerde olabildiğince bu bilinci çocuklarına anlatmak zorundadırlar. Tabiki bu ilgili konuda az, çok bilgisi olan aileler için geçerli.
Finans eğitimi ortaokullarda basit bir dille başlatılmalıdır.  Eğitim seviyesi arttıkça finansın derinliğine girilen dersler müfredata konulmalıdır. Finans kapsamı geniş bir bilgi ister. Eğitime konulduğunda öğrencilerin düşünme kapasitesi ve siyasi, kültürel uyanıklıkları da bir o kadar artacaktır. Finans bireyin geleceğini kurgulamasında belirleyici olacaktır. Doğal olarak ülkeninde. Fakültelerde bu ders verilmektedir. Önemli olan toplumda finans konusunda bir alt yapı oluşturmaktır. Bireyin finans ve politika konularında karar almasını sağlayabilecek temel finans bilgileri  ortaokul ve liselerde muhakkak verilmelidir.
Bir ülkenin geleceğini geniş bir bilgi birikimine ve özbilince sahip bireylerin kurguladığını veya ülkeyi yönettiğini hayal edebiliyormusunuz.

Küreselleşen ( Her alanda ) bir dünyada başka türlü yer almanın veya varlığın devam ettirilmesinin başka hiçbir yolu, yöntemi yoktur. Finansal özbilinç çok çabuk pozisyon almanın ve oyun kurucu olmanın yolunu açar. Oyun kurucu olmuyorsanız veya oyun kurucuların arasında değilseniz ne yaparsanız yapın ayakta kalmanız mümkün değildir. Finansal özbilinç tüm faaliyetlerde verimliğin kurumlaşmasınında yolunu açacaktır. Tabiki buradaki kırılma noktası bireyin olaylara her zaman maddi açıdan bakma açısını getirmesidir. Eğitime konulacak farklı derslerle bu sorun aşılabilir veya dengelenebilir. Bu bilinci oluşturmak için eğitimde farklı açılımlarda yapılabilir.

MUHAKKAK BU ÖZBİLİNCİ OLUŞTURMAK VE KURUMLAŞTIRMAK ZORUNDAYIZ.


economy

Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Ve. Anladığımız, bildiğimiz ve okuduğumuz her şey doğru değildir. Neden?. Bilgi değişir, kendini günceller. Sorgula. Konsolide et. Güncel, doğru bilgiye ulaşmanın ve bilgi üretmenin tek yolu budur.

Yorumlar

© 2020 DENEMELER

Designed by Open Themes & Nahuatl.mx.